Kultúra Filmszínház – Magyarkanizsa - Mozi


Digitális - ez a szó már mindenkinek ismerősen cseng, azonban nem biztos, hogy mindenkinek ugyanaz jut róla eszébe. A digitalizáció már mindennaposnak számít, ha arra gondolunk, hogy megvásárolhatjuk DVD-n a filmklasszikusokat, vagy hogy celluloid helyett memóriakártyára rögzíthetjük fényképeinket. De a digitalizáció szinte határtalan lehetőségeket kínál: e-maileket írunk, web-könyvtárakat böngészünk, virtuális kiállításokat nézünk... 
A Kultúra Mozi a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény keretében működik 320 férőhelyes vetítőteremmel. A filmeket 35mm, 8mm, 16mm, DVD és DV minőségben tudjuk vetíteni, egyenlőre sztereó hanggal. A mozi filmrepertoárja a világ filmgyártásában meglévő minőségi törekvéseket/irányzatokat követi, és helyet ill. teret ad az ifjú, és kortárs alkotóknak, nemzetközi filmfesztiváloknak. 
Felhívjuk a polgárok figyelmét, hogy a Kultúra Mozi megkezdte a régi filmek és fényképek digitalizálását (adatfeldolgozás és mentés). A 8mm-es, 16mm-es, VHS, Hi8 vagy más hordozókon lévő Magyarkanizsa környékén készült, iletve a hagyományokat, családi eseményeket megörökítő felvételeket és fényképeket várunk feldolgozásra. A célunk egy olyan archívum létrehozása amely a mozi működtetésének része, és veszendő értékeink megőrzése, ápolása. Amennyiben szeretné hogy emlékei tartósan is megmaradjanak, hozza el, és digitális minőségben egy DVD-t elkészítünk Önnek. Emellett minden segítséget és támogatást örömmel fogadunk.  

ifj. Apczi Jenő – a Kultúra Mozi vezetője, 

cinema@cnesa.rs , 024 874 077 vagy +381 63 77 21 634

Nincsenek megjegyzések: